schilderwerk aflakken

De nieuwste professionele verven hoeven niet verdund te worden, deze strijken fijn en vloeien mooi.

maar doe er toch een heel klein beetje terpentine in 4% werk beter en mooier

Bij schilderen in de winter is het belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden. Een koude droge dag is gunstiger dan een warmere dag met een hoge luchtvochtigheid. Bij mist en regen kunt u niet aflakken want dan slaat de verf helemaal mat.

Bij wisselvallig weer kunt u het beste geen risico nemen en u beperken tot gronden of overgronden. Duurzaam buitenschilderwerk bestaat uit minimaal drie verflagen op nieuw of kaal hout: 2 grondlagen en één aflaklaag. Is de ondergrond vochtig (geweest) door beschadigde verflagen of omdat het onbehandeld buiten heeft gestaan, dan is het verstandig te wachten met aflakken. Vocht van binnenuit krijgt zo de kans om te verdampen, terwijl de grondlak voldoende bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. U kunt dan het beste wachten met aflakken tot het weer stabieler en droger wordt. 

Bij nieuwe kozijnen kunt u ervoor kiezen om Sikkens EPS Plus te gebruiken, deze schakelverf heeft een vochtregulerende werking,en toch doe ik als eerst gronden met sikkens primer plus of met sigma s2u primer

eventueel kunt u na enige tijd het geheel met een hoogglans aflak afschilderen.

Zowel de grondverf als de aflakverven kunnen door ons op kleur gemaakt worden. U kunt na de eerste laag grondverf zien of de kleur u aanstaat.

Voor grotere, nog niet ingerichte ruimtes, kunt u ook erover denken om deze te latexspuiten. Natuurlijk moet eerst alles goed worden geschuurd en afgeplakt, maar vooral het spuiten van plafonds en wanden gaat goed met  Wagner spuitapparatuur.

het Schilderwerk voorbereiden 

Afplakken

‘Zo netjes als je afplakt, zo netjes kun je niet schilderen’, aldus Thomas. Het kost even wat extra tijd maar dat verdien je later weer terug. Als je niet zo’n vaste hand hebt kun je voor de zekerheid extra breed afplaktape gebruiken. Zo weet je zeker dat je niet morst.

Aflakken

De laatste stap is het aflakken. Dit kan met watergedragen verf (acryl) of met verf op terpetinebasis (alkyd). Het voordeel van acrylverf is dat deze snel droogt. Daarnaast heb je ook minder lang een verflucht in je huis. Het nadeel is echter dat je meer aanzetten ziet. Schilder dus steeds hele delen en werk van boven naar beneden.

Trek als allerlaatste het afplaktape weg en je hebt hele strakke kozijntjes!

schilderwerk aflakken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Open chat
1
Chatten
Hoi, waarmee kan ik je helpen ? schildervdstelt