Kozijnen schilderen

Alles wat u moet weten over het schilderen van de kozijnen
Zien uw kozijnen er niet meer zo netjes uit? Dan hoeft u niet direct in nieuwe kozijnen te investeren. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de kozijnen te laten schilderen. Zo zien uw kozijnen er weer zo goed als nieuw uit, zonder dat u duizenden euro’s voor compleet nieuwe kozijnen moet betalen.

Op deze pagina leest u meer over het schilderen van uw kozijnen. Zo leest u wanneer het nodig is uw kozijnen opnieuw te laten schilderen, maar leest u ook meer over de verschillende soorten kozijnen. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet u precies waar u aan toe bent als u uw kozijnen opnieuw laat schilderen.

Kozijnen schilderen: wanneer is het nodig?
Idealiter laat u uw kozijnen eens in de paar jaar opnieuw schilderen. Door uw kozijnen goed te onderhouden, gaan ze namelijk langer mee. De kozijnen aan de binnenzijde van uw woning moet u ongeveer eens in de zeven jaar laten schilderen. De kozijnen aan de buitenzijde van uw woning hebben meer te verduren. Daarom laat u dit houtwerk idealiter eens per vijf jaar opnieuw schilderen.

Twijfelt u of uw kozijnen toe zijn aan een nieuwe laag verf? Neem de kozijnen dan eens goed onder de loep. Zitten er scheurtjes in de verf? Dan is het tijd om de kozijnen opnieuw te laten schilderen. Is het schilderwerk zichtbaar verkleurd, versleten of beschadigd, dan is het ook goed om een nieuwe laag verf aan te laten brengen.

Tot slot is het verstandig een nieuwe laag verf aan te laten brengen als de huidige verf op de kozijnen niet goed hecht. Geeft de verf af of zitten er blaasjes in de verf, dan is dit een teken dat de verf niet goed hecht. Om de levensduur van uw kozijnen te verlengen, is het in dit geval verstandig een nieuwe laag verf aan te laten brengen.

Verschillende soorten kozijnen
Kozijnen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste mensen hebben kozijnen van hout. Daarnaast kunt u ook kozijnen van aluminium of kunststof aanschaffen. Kozijnen van hout worden in de gewenste kleur geschilderd. Kozijnen van aluminium of kunststof krijgen de juiste kleur al in de fabriek. Deze kozijnen hoeft u in feite niet te schilderen.

Vindt u de kleur van uw aluminium of kunststof kozijnen niet meer mooi? Dan kunt u er wel voor kiezen de kozijnen te laten schilderen. Wel raden wij u aan hier een ervaren vakman voor in te huren. Voor het verven van aluminium en kunststof kozijnen moet er namelijk speciale verf gebruikt worden. Een vakman beschikt over de juiste verf en kan deze op de juiste manier aanbrengen.

Kozijnen binnen of buiten laten schilderen
De kozijnen aan de binnenzijde van uw woning hoeven minder vaak geschilderd te worden dan de kozijnen aan de buitenzijde van uw woning. Dit komt omdat de kozijnen aan de buitenzijde van uw huis meer te verduren hebben. De kozijnen binnen komen bijvoorbeeld niet in aanraking met regen, terwijl de kozijnen buiten wel regelmatig nat worden.

De levensduur van binnenschilderwerk is ongeveer zeven jaar. Dit betekent dat u uw kozijnen binnen het beste eens per zeven jaar kunt laten schilderen. De levensduur van buitenschilderwerk is iets korter, namelijk ongeveer vijf jaar. Dit betekent dat u uw kozijnen buiten het beste eens per vijf jaar kunt laten schilderen. Zien uw kozijnen er eerder al niet meer zo netjes uit? Dan kunt u eerder al in nieuw schilderwerk investeren. Door uw kozijnen tijdig te laten verven, kunt u voorkomen dat het houtwerk kapot gaat en u uw kozijnen vroegtijdig moet vervangen.

De kosten van kozijnen schilderen
De kosten die u moet betalen voor het schilderen van uw kozijnen, zijn afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste zijn de kosten van het schilderwerk afhankelijk van de tarieven van uw schilder. Er zijn dure schilders, maar er zijn ook schilders die voor vrij lage tarieven werken. Huurt u een goedkope schilder in, dan bent u logischerwijs goedkoper uit.

Daarnaast zijn uw schilderkosten afhankelijk van de verf die de schilder gebruikt. Wordt er dure verf gebruikt om uw kozijnen te schilderen, dan bent u iets duurder uit. Wel kan deze verf weer iets langer mee gaan dan goedkope verf. Op de lange termijn kunt u met duurdere verf dus juist iets goedkoper uit zijn.

Tot slot zijn uw schilderkosten afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen die geschilderd moeten worden. Heeft u een klein appartement met enkele kozijnen, dan bent u goedkoper uit dan wanneer u alle kozijnen van een grote villa wil laten schilderen. Het schilderen van een groot aantal kozijnen duurt niet alleen langer, maar hier is ook meer verf bij nodig. Daarom heeft ook dit een grote invloed op uw schilderkosten.

Uw schilderkosten berekenen? Vraag een offerte aan
Bent u benieuwd welke kosten u moet betalen om uw kozijnen te laten schilderen? Vraag dan een offerte aan. Geef aan wat er precies geschilderd moet worden en uw schilder kan aangeven wat u ongeveer moet investeren in deze klus. Gaat u akkoord met de offerte, dan gaat de schilder direct aan de slag. Voor u het weet, zien uw kozijnen er weer prachtig uit en kunnen de kozijnen weer jaren mee.

Heeft u vragen over het schilderen van uw kozijnen en wilt u deze laten beantwoorden voor u een offerte aanvraagt? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen, want wij helpen u graag door al uw vragen te beantwoorden. Heeft u antwoord op al uw vragen, dan kunt u alsnog een offerte aanvragen voor het schilderen van uw binnen- en/of buitenkozijnen.

Open chat
1
Chatten
Hoi, waarmee kan ik je helpen ?