keimen van gevels

KEIM OFFERTE

Wat is KEIM Mineraalverf

Het principe van de silicaat verftechniek is gebaseerd op verstening van het bindmiddel met de minerale ondergrond. Er ontstaat een minerale en onoplosbare verbinding tussen verf en ondergrond. Dit is de hoofdreden waardoor silicaatverven niet kunnen bladderen.

TOEPASSING:

Keim verven worden traditioneel veelal toegepast bij de restauratie van monumenten en gebouwen. Maar ook in de nieuwbouw worden Keim verven veelal gebruikt. Voorbeelden zijn een groot aantal nieuwbouwprojecten van de Rijksoverheid en Rijkswaterstaat bijvoorbeeld bruggen en tunnels. De toepassing vindt op brede schaal plaats op beton, baksteen metselwerk, pleisterwerk en andere minerale ondergronden.

MILIEU:

Keim mineraalverven zijn 100% oplosmiddelvrij. Mineraalverven hebben als bindmiddel vloeibaar kaliumsilicaat (waterglas). Keim verven hebben een gunstige CO² balans. De CO² die tijdens de productie van het bindmiddel vrijkomt, wordt weer uit de lucht opgenomen tijdens het droogproces van de verf na het aanbrengen op de ondergrond.

EIGENSCHAPPEN:

– Keim verven beschikt over een zeer hoge waterdamp doorlaatbaarheid van 99%.

– Keim verf kan niet verkleuren door gebruik van anorganische aard-pigmenten.

– Keim verf geeft een exclusieve uitstraling door de 100% matheid.

– Keim verf kent een zeer lange levensduur (dus minimaal onderhoud).

-Een gekeimde ondergrond kan probleemloos opnieuw worden gekeimd, oneindig vaak zonder technische problemen.

ONDERHOUD KEIM VERFSYSTEEM.

INLEIDING:

Het bindmiddel van de Keim mineraalverven gaat een chemische reactie aan met de porien van de minerale ondergrond en vormt siliciumverbindingen. Hierdoor ontstaat geen verffilm op het oppervlak en is afbladderen niet mogelijk. Bovendien zijn de Keim verven 99% dampdoorlatend, waardoor dampspanning door vochtophopingen (de meest voorkomende schadeoorzaak bij afsluitende verfsystemen) moeilijk kan voorkomen. Keim verven zijn niet gevoelig voor UV-straling, waardoor, mede door gebruik van lichtechte, anorganische pigmenten, Keim verven ook na vele tientallen jaren niet verkleuren.

WAT BETEKENT ONDERHOUD BIJ KEIM VERVEN?

De enorme duurzaamheid en weersbestendigheid van keim verven leidt tot grote economische voordelen. De eenvoudige herschildering van Keim verven bij het onderhoud is nog een bijkomstig economisch voordeel – Keim verven hoeven niet te worden verwijderd: enkel schoonmaken en overschilderen volstaat. Keim silicaatverven zijn antistatisch en niet thermo-plastisch. Daarom blijven Keim verven lange tijd schoon en mooi.Toch kan een gekeimd oppervlak om andere redenen in de loop der jaren licht vervuilen onder invloed van bijvoorbeeld luchtvervuiling of de situering van het gebouw of constructie.

ONDERHOUD:HOE EN WELKE KOSTEN?

Hoewel de verflaag na een bepaalde periode technisch nog in goede staat verkeert, kan om esthetische redenen een onderhoudsbeurt noodzakelijk zijn. De nabehandeling bestaat uit: het oppervlak voorzichtig reinigen met een hogedrukreiniger, met een druk van max. 40 bar en een temperatuur van ca.40 of 60 graden. Hierbij dient gebruik te worden gemaakt van leidingwater zonder toevoeging van reinigingsmiddelen. Na droging inspuiten met algendodend preparaat. Dit moet gebeuren bij een droge periode van enkele dagen om het preparaat goed te laten inwerken. Na reiniging kan, indien de gevel voldoende schoon en droog is, worden overgegaan tot het schilderen van de ondergrond. Een laag Keim onverdund is voldoende.

Graag komen wij bij U langs voor een Technisch advies.

Open chat
1
Chatten
Hoi, waarmee kan ik je helpen ?